Listová osmička

Listová osmička

Když osud do vínku
karty nám rozdává,
esa jsou vzácný.
Však ty to víš.

Ďábelský mariáš -
duše se prodává
vyhrát jde cokoli,
přistupte blíž.

Jak hrát ale o všechno,
když v ruce máš plívy,
že nikdo by halíř nevsadil?

To je to umění -
dělat, Alenko, divy,
aniž by ti kdo poradil.

Já to chci zkusit.
Vemte mě do party.
V nejhorším v pekle
snad není zima.

Jedna věc je
co měli jsme za karty.
Druhá potom
jak hráli jsme s nima.

Nevěříš? Podívej.
Má esa? Čert je vem,
uvolněte mi tam stoličku.

Ať z rukávu vytáhnu
s vítězným úsměvem
zmačkanou listovou osmičku.

Autor Houslistka, 26.04.2023
Přečteno 118x
Tipy 14
Poslední tipující: Koala, Ondra, Floutkovskij, Psavec, Frr, Marťas9, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně zajímavý počin - přirovnání života ke karetní hře. PARÁDNÍ!
Škoda, že bez ohlasu...

12.09.2023 16:02:50 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí