Patetická

Patetická

Hra se blíží k závěru
ke dvěma hercům se přidal třetí,
ale masky už se jim stejně rozpadají.
Odvrací tvář od publika,
ti ale vidí stále jen masky
a tak se hraje dál, neodvratně, k epilogu.
Dovolit si tak být chvíli přehnaně melodramatická, jako postava řecké tragédie,
deklamovat patetické proslovy, rvát si vlasy, bít se v prsa.
Medeio, Ariadno, Klitaimnéstro,, Dido!
Jenže slovo už přebírá sbor
a noc tak strašně dusí...
Autor Corduilla, 11.06.2023
Přečteno 72x
Tipy 11
Poslední tipující: martinaV, mkinka, enigman, Fialový metal, šerý, Psavec, Stanislav32, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ten závěr je hodně dobrý.

13.06.2023 19:46:26 | mkinka

a nebo nadechuje...

11.06.2023 21:11:53 | enigman

ÚŽASNÝ TEXT*** ST*

11.06.2023 08:59:01 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí