Dotančí před zrcadlo

Dotančí před zrcadlo

Anotace: ~~~~~~~~~

~~~~~~~~~

..............
~~

Prší mi do vlasů
a je mi trošku zima
snad prší pro krásu
a já jsem asi jiná
než ta
co miloval ten hudebník
a nechtěl prý být nevděčník
co cizí melodii jak známo
jako ty kapky na okno
on hraje na piáno...

na naleštěném piánu
stojí i sošky z porcelánu
myslivec co má šípy a luk
té druhé sošce v krinolíně
strašně se líbil ten kluk
a jen co se na piánu
něžně rozezvučí tóny
hned položí luk a šípy
na podložku z krajkoviny
a nabídne rámě té krásce
oba pak tančí tak lehce
něžně a lehce...

když přestal padat déšť
piáno taky ztichlo
myslivec i ta kráska
dotančí před zrcadlo
tam čekají na hudebníka
a kráska špitne,slyšíš,
na okno zase něco ťuká
vždyť to je on
asi prý ztratil klíč
a déšť je taky pryč.

A to je škoda
kouzelně hrála dešťová voda.
To víš.

..................................
~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 13.06.2023
Přečteno 56x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, šerý, kozorožka, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé tanec.

17.06.2023 15:29:29 | mkinka

Jak v poetické besídce. Rád jsem si nahlédl - u tebe poklidnil.*

13.06.2023 21:19:19 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí