Jeskyně

Jeskyně

Nad vodou skalnatý tyčí se břeh, 

Západních větrů ho ovívá dech.

Jeskyně v něm tiše se ukrývá 

Tichá, když zima je mrazivá. 

 

Tlející listí hřeje i voní, 

Zemitá vůně ukrývá klid.

Slunce když zapadá do nitra svítí 

Smysl žití je třeba mít. 

 

Nelehká vede k ní cesta

uvnitř útulno umí však být

Řeka v kamenech potichu zpívá 

oči zavřít, ve (○)slunci snít.

 

~☆~

Autor Protos1182, 02.07.2023
Přečteno 111x
Tipy 18
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, Sonador, Žluťák, Iva Husárková, Psavec, Fil, Marten, Frr, Paolo Bianco, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen tak si o životě snít
co může lepšího být...
Pohladila, děkuju Míro... Krásný den přeju

04.07.2023 15:55:02 | Emily Říhová

Taková skrytá zákoutí
mezi skalami.
Hezky napsané. ;)

03.07.2023 08:48:54 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí