Poslední fáze měsíce

Poslední fáze měsíce

Anotace: volné verše

 

Až se setmí, zabiji tě, Luno,

vymažu z oblohy tvou vznešenost,

tvůj podmanivý jas ostře sílící

nachovým úsvitem zapadajícího slunce.

Mohutné pilíře smrků připažených

pod tíhou sněžného příkrovu

nebudou již triumfální branou

tvé pomalé a trýznivé cesty

do hlubin mého srdce, krutá Luno,

ty čarokrásná vládkyně temnoty.

 

Až se setmí, hrůzou rozvrátím Mars

hvězdnou stráž tvé nedotknutelnosti

a pohřbím vlastní cit tvými slzami

zmrzlými v závějích sněhové pokrývky.

Uchvátím tvou anorganickou vládu

mocí neukojitelné touhy po smrti

a ustanovím se v prostoru a v čase,

jakožto věčný utěšitel živoků

zmítaných vlnami potřebnosti

a propastné lásky k životu.

 

Já jsem tvůj Armagedon, královno noci!

Autor Zoroaster, 04.07.2023
Přečteno 67x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Stanislav32, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí