Sex v aréně

Sex v aréně

Anotace: Ve starém Římě bylo zakázáno trestat panny smrtí. Proto při příležitosti her a programu skupinových poprav byly odsouzené dívky pro zábavu diváků před výkonem trestu veřejně deflorovány samotnými vojáky popravčí čety - jen pro silné povahy.

 

Nahé údy v pilinách

osmahlé do odlesku tuhnoucího jantaru,

prsy pevně vzedmuté

ve spojité křivce obnažené hrudi

tuhnou pod doteky tvrdých dlaní,

úzká čára panenské štěrbiny

zrosená sevřením svalnaté paže

pozvolna odkrývá nachovou tkáň

v rozvírajícím se klínu stehen.

 

V nejisté zóně ohrožení

zarýváš paty malých chodidel

do nazlátlé plochy arény,

jež rozrušena kopyty koní

dýchá vůni vysychajícího dřeva.

 

Můj meč se dotýká tvého boku -

vzdáváš se jasné převaze

(ještě je čas na umírání)

bez náznaku překvapení

nad bolestným průnikem údu

do tvého rozpáleného těla.

 

Hledíš s bradou vychýlenou

k zaplněné tribuně kolosea,

mlčky a tak samozřejmě,

jako již mnohokrát jsi přešla mlčením

projevy obdivu z úst roztoužených mužů

zmatených smyslnou krásou a

povzneseným výrazem tvého nezaujatého pohledu.

 

Lhostejné slunce rozepnulo oblohu

v oceán bezbřehosti

a ostrým zářezem paprsků

odnímá skvrnu rozkoše z tvých zorniček,

tvůj dech zadržovaný rytmem srdce

vstřebává pach potu smíšeného s krví,

jejíž prameny pohlcované póry země

prýští z ran nahých dívek –   

to ony zastřely svou sveřepost

mučednickým odporem –

vnímáš jejich výkřiky

překvapené dotykem smrti

více než vlastní bolestí,

jejich zoufalé prosby podbarvené strachem

a lítostí nad okamžikem prohlédnutí.

 

Nával rozkoše rozpustil

zatrpklý úsměv ve tvé tváři

a vyvolal tichý sten rozechvělých rtů

před brunátnými zraky diváků,

kteří přišli, aby si připomněli

den své vulkanické přeměny

pod růžicí chapadel běsnící sépie -

to Erós zázrakem života

rozvinul mladé tělo ženy

do výtvoru božské dokonalosti

a učinil tak z čiré přezíravosti

nad slabostí lidí opojených krutostí.

 

Skláním se v úctě

před tvojí přirozeností,

nejsem hoden takové smrti -

 

- daruji ti život

z moci vyššího důstojníka

praetoriánské gardy.

Autor Zoroaster, 06.07.2023
Přečteno 109x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí