Hele, kámo...

Hele, kámo...

Anotace: Veršované drabble na zadání a navíc písňový text na známou melodii hitu Palečka a Janíka.

 

Hele, kámo, nevyplazuj jazyk, jako by to byla kravata.

Hele, kámo, zkus též sem i vrazit jedno anebo dvě drabblata!

 

Hele, kámo, nemusíš mít vestu, pokud zrovna jedeš       na vandr.

Hele, kámo, na podobnou cestu netřeba mít ani skafandr.

 

Hele, kámo, přirozenost bývá lepší než chování         unylé.

Hele, kámo, dobré srdce skrývá víc než z dederonu košile.

 

Hele, kámo, honba za poklady často moc úspěšná nebývá,

Hele, kámo, žij tím, co máš tady, boháč šťastnou duši nemívá.

 

Hele, kámo, honba za přeludem může tě i krásné chvilky stát!

Hele, kámo, jsme tu a nebudem, hleď si toho, co máš, užívat...

 

Autor Kozoroh 1, 06.07.2023
Přečteno 111x
Tipy 10
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, Alala, Psavec, Vivien, Frr, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Originální báseň, která má koule! Moc dobrá!

06.07.2023 21:44:12 | Žluťák

Díky! No, je to vlastně píseň na melodii "Hele, kámo." Pokud neznáš, najdeš to na youtube nebo i na karaoketexty.cz, tam i s jejich textem. :-)

06.07.2023 22:22:58 | Kozoroh 1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí