čmeláček

čmeláček

sluníčko svítí do tváří
ve kterých, se úsměvy rozzáří
jak květinky ze semínek vyraší
a poletují kolem čmeláci

čmelák létá létá z květu na květ
dívá se na ten celý svět
ve stáří o něm bude vyprávět
a nektarem příběhy zapíjet

příběhy lidí a zvířátek

kde hovnivál z dálky řval
prdy se v noci ovíval
jen to hovno znal

čmelák létá létá z květu na květ
dívá se na ten celý svět

jak motýlek létal
lásku svou hledal
nic jiného nevnímal

čmelák létá létá z květu na květ
dívá se na ten celý svět

kde kapička, jak slza kapá
padala z lístečku na list
až dopadla na vyschlou zem

čmelák létá létá z květu na květ
dívá se na ten celý svět

kde slepičky celý den vřískají
žížalku v zemi hledají
celou ji pak spapají

čmelák létá létá z květu na květ
dívá se na ten celý svět

kde pavouček staví si domeček
rychle rychle, jak blbeček
ať se chytne ten čmeláček

nyní čmeláček vyprávěl
svůj příběh poslední
a jeho svíce životní
dohoří
Autor Přednosta, 07.07.2023
Přečteno 62x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, kozorožka, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

životní příběh čmeláka. Toho jsem už od dětství měla ráda, protože nedává žádné žihadlo.

07.07.2023 17:14:11 | mkinka

Mě se líbili i vcelky a další, jen nyní již mám určitou averzi vůči všem potvůrkam, ale musí být :) příroda je potřebuje. Jen kdyby nebyla klíšťata, to by mi vůbec nevadilo. Žihadlo jsem asi nedostal...

07.07.2023 17:24:21 | Přednosta

Já jednou dostala i do rtu a byl problém jíst. Ten otok byl velký.

10.07.2023 17:22:43 | mkinka

To je mi líto, snad to bylo rychle vyléčené.

10.07.2023 18:14:48 | Přednosta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí