Nenávist

Nenávist

 

Ráno, zsinalý úsvit

zažloutlý mžením

kalnými výtoky úzkosti

usedá do útrob kanalizace

válí se ve zplihlém oparu

mokřady tupé lhostejnosti

a uniká clonou hnilobné nákazy

k hladině zlověstného mámení

jako mlha nad stokou.

 

Pachuť morálního teroru

hořkne na jazyku

nedostatkem prosperity

profánní hnus

tvrdošíjná ignorance

slepá k bolesti

hluchá k tepu srdce

brání se prozření

v sebestravujícím tahu

do hlušin existenčních jistot.

 

Ospalost, smrtelná nechuť

otevřít dveře na ulici

odvařit mozek slepotou

do snaživé sedliny

způsobilé trhu práce

a zákonného partnerství –

hrdost profláknutá samotou

těhotná návalem nesmiřitelnosti

odhodlaností pro nic

váží sediment zbytečných otázek

kdo jsme a kam směřujeme?

 

Stůj zpříma, mladý příteli

ty, kdo máš sílu nenávidět

prohnanost svých poručníků

živých pohrobků spravedlnosti

otců a matek neduživých

posměchem a zbabělostí!

Neboj se rozvratného spolčení

a svobodně v ústrety všem

kdo maří tvůj vzdor

příkazy zavedeného pořádku

zvolej: Nasrat!

Autor Zoroaster, 28.07.2023
Přečteno 108x
Tipy 10
Poslední tipující: Marten, mkinka, Fialový metal, Psavec, Jan Kacíř, Anfádis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přidávám se k Fialovému metalu, že závěr je skvělý.

Jinak vhodné použití metafor i jazyk cílený i přesný v obratnosti.

03.08.2023 10:55:05 | mkinka

Závěr skvělý.

28.07.2023 15:09:27 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí