Mimo hru...

Mimo hru...

Anotace: volné verše

 

Je to div, že ještě žijeme,

vidiny katastrof všeho druhu

obcházejí naše hromadné příbytky

v podobě přízraků morové nákazy –

naší strachem zrezivělé mysli.

Obděláváme záhony vlastní jedinečnosti,

výtrusy plodnic zkorumpovaných snaživců

na poli společenského úspěchu,

hypnotizujeme vlastní svědomí iluzí bezmoci,

spíme a ukrýváme se za ohradou neúčasti,

jako by náš život ani nepocházel z lidské existence.

 

Je to div, že ještě vnímáme poezii

v té záplavě bezobsažných slov,

v té vřavě strachem panujících frází

pod falešnou klasifikací člověka

a železnou maskou svobody.

Je to div, že jsou ještě lidé,

kteří dokáží vážit pravdu

v trýznivé nesmiřitelnosti,

ve vyhnanství nepodvolené mysli.

Autor Zoroaster, 10.08.2023
Přečteno 168x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Jan Kacíř, jitoush, šerý, Ophelia81, IronDodo, Psavec, Marten, Anfádis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí