Cvrčky

Cvrčky

Anotace: -


Prvý tu, druhý tam,
nablízku, v diali,
bez rozumu — čvrlikali,
ja tých cvrčkov, neznášam!

Pre ich hru zaspať neviem,
zastavil som dych
a na chvíľku — vzdych.
Ako povie, že ťa milujem!

Piesní je mnoho, slov málo!
Tvár skryjem v zahanbenú dlaň
slová o láske — siedmich rán
Niečo sa polámalo?

Tichá serenáda prebuď
všetky nežné kvety,
keď priadol som o láske vety,
sme v stave na seba zabudnúť.

Čistej krásy chcel som viac,
tak myslel som na tichú noc,
 prianí mám moc a moc,
z lásky už len plač.

Aj keby mi bila celá hruď,
uštvaný nájdem mier
šklbe mi brká pávích pier,
tichý, nemý sĺz prúd.

Cit, ten čistý, krásny pravý
stratil som a bol som ako myš,
ktorá hľadá skrýš,
čo honí jastrab dravý.

 

 

 

 

 

Autor IronDodo, 22.08.2023
Přečteno 56x
Tipy 16
Poslední tipující: Marťas9, zde.neck, jenommarie, Psavec, RadekČ, Sonador, Fialový metal, Dreamy, Ophelia81, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďakujem, aj za to že ste ma prijali po dlhej odmlke medzi seba.

22.08.2023 11:33:42 | IronDodo

Rádo se stalo... Coby nováček jsem na tom obdobně :)

22.08.2023 11:42:24 | Ophelia81

Krásná, opět jsem ráda četla...

22.08.2023 09:00:32 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí