Růžový králíčku, roztluč mé srdce

Růžový králíčku, roztluč mé srdce

Lampy
mrtvé lampy
zahoří, když líbáš mou svatozář
když plyšový méďa houpe se na provázku
a nechce se mu dolů
k nám

Zaháníme tmářství a pěstujeme světlušky
v duchu prokletí
a krátkozrakosti všech květin
nebudujeme žádný režim smyslovosti
ani novodobou Osvětim

Vyceníme zuby - zbabělou tmu
mezi nimiž zvyky stárnou
a oči slepnou
když klíč nenachází tu správnou skrýš

Prodal si mi bezmoc
a obrázky uplakané Esmeraldy
jak vlečou ji k pranýři
a smutky
a drogy
a lékařův recept s nápisem "smrt"

Vyčteš jen štěstí z testamentu
kde lítá mé tělíčko naruby
a kde v pekle často hoří
lampy
mrtvé lampy
zakrslé lampy pod duby
Autor Trapné děťátko, 29.03.2007
Přečteno 336x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvé básničky se mi líbí. Mají šmrnc i myšlenku.

01.04.2007 13:20:00 | J.Švihovský

pod dubem.. za dubem :D

29.03.2007 16:19:00 | Zamilovaná do nezamilované doby

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí