Vypálil jsem Tróju a zbořil Babylon

Vypálil jsem Tróju a zbořil Babylon

Vypálil jsem Tróju a zbořil Babylon,
Hlavy vládců jsem sázel na kůly,
hrdinové, bohové, múzy i démoni
plakali přede mnou a třásli se strachem.

Nechal jsem ukřižovat jejich krále,
strhnul jsem chrámy vyvolených
smál jsem se do očí mocných císařů,
a Kartágo solí proklel a prachem.

To já jsem trávil studny a hnal krysy do měst
vyhrával války, ve kterých se dalo jen prohrát
smál jsem se ve jménu bohů i pohanů
jak země nasávala krev a rudla nachem.

Pozřel jsem děti velkých revolucí
mocní pánové mi byli otroky
díval jsem se a musel se smát
snad celá staletí jsem udusil svým pachem.

Já zničil říše, které měly trvat věky,
vyhnal jsem lidi z jejich domovů
a hnal je poli a lesy a mořem a pouští
kdo dal mi garde, ten padnul šachem.

Já to byl, kdo Ikarovi sebral křídla
spálil je na popel a utopil v moři
proti mně teď s mečem stojíš?
Hlupáku, zahráváš si s časem.
Autor Kittie M. Comma, 26.08.2023
Přečteno 52x
Tipy 6
Poslední tipující: Žluťák, Fialový metal, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Paráda, četla jse se zaujetím...

26.08.2023 22:43:59 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí