Světlo a temnota II.

Světlo a temnota II.

Anotace: ...

Ve světě plném kontrastů a odstínů,

kde se Světlo a Temnota střetává,

jako dvě tváře jednoho ducha

 

Světlo s jasnou a čistou energií září,

stíny rozptyluje, krásu světa odhaluje

Temnota je tajemná, vše do závoje zahaluje,

útočiště nabízí, klid pro duši hledající odpočinek

 

Světlo radost  a nadšji přináší,

cesty rozjasňuje, správný směr ukazuje

Temnota prostor pro zamyšlení a pochopení otevírá,

klid a možnost vnitřní světy objevovat přináší

 

Světlo a Temnota, v neustálém tanci spojeni,

jsou jako protiklady, které se doplňují a vyvažují

Bez Temnoty by Světlo tak jasně zářit nemohlo,

bez Světla by Temnota věčným mysteriem zůstala

 

Tak Světlo s Temnotou jako součást života přijměme,

nechme je, aby nás na našich cestách a rozhodnutích provázely

Nechť Světlo nám cestu ukazuje,

Temnota nám sílu poskytuje, abychom věděli,

že v každé situaci je možnost rovnováhu najít

 

Světlo a Temnota, dvě pole opačných pólů,

které společnou harmonii a krásu celého světa tvoří

Autor Misha, 27.08.2023
Přečteno 69x
Tipy 11
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, Psavec, Fialový metal, MatyhoZmaty, Žluťák, Anfádis, IronDodo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jin a jang (Yin and yang)

27.08.2023 19:58:34 | IronDodo

hezky řečeno, děkuji za komentář:-)

27.08.2023 21:46:22 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí