On je její štěstí.

On je její štěstí.

Anotace: ~~~~~~~~~

......................

~~~~~~~~~
Ta paní tam z nebes
má v dlaních vítr
mraky a déšť
slunce a duhu v očích
někdy s ni i blesky vlní se
prý jako o tanečních
ve vlasech nosí to mokré
co zvolna třpytí se.
Tak na to i dole čekají
já mít to všechno
jen tak ve svých dlaních
poprosím vítr
ať zafouká mi do nich
a každé růži
ať kapku deště dává
ta potom mává
a přivolá si motýla
i tu berušku.

Pojďte se ke mně schovat
pod deštník
nebo tam pod hrušku
co na zahradě stojí
kdo se bojí?
S básní už nic nenadělám
sluníčko sedmitečné
ve dlani mám
posadím ji na růžičku
až nahoru na špičku
a pak...snad do nebíčka letí
a počká na motýlka.

Na své štěstí ...jé...

........................
~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 29.08.2023
Přečteno 66x
Tipy 6
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, Bufik, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné téma.

29.08.2023 14:22:14 | Admirál

Jé.

29.08.2023 14:19:54 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí