Prosperita

Prosperita

 

 

 

                          PROSPERITA

 

 

 Za rohom ťa slečna víta, 

 samozvaná prosperita.

 

 Konečne ti túžba vyšla, 

 prosperita k tebe prišla.

 

 Snažil som sa dlhý čas 

 pritúliť ju k sebe zas.

 

 Postarať sa o ňu treba, 

 hoci aj zniesť modré z neba.

 

 Premenlivá býva často, 

 dávaj pozor, nepokaz to.

 

 Rozmaznaná, rozmarná, 

 partnerovi neverná.

 

 Zaujíma sa o páčenie, 

 nežiada o prepáčenie.

 

 Vraj s ňou býva ťažká reč, 

 kašli na ňu a choď preč.

 

 Dlhodobá prosperita 

 v odriekaní dennom skrytá.

 

 Noblesná to veru dáma, 

 so sprievodom, nikdy sama.

 

 Prirodzená charizma, 

 zlé svedomie, nehryz ma.

 

 Len ten si ju nakloní, 

 kto sa pred ňou pokloní.

 

 Zhlboka sa zamyslí, 

 či máš čisté úmysly.

 

 Odjakživa romantická, 

 na vrtochy alergická.

 

 Poradím ti, chlapče drahý, 

 prejav aspoň kúsok snahy.

 

 Dobrému sa odmení, 

 bôle za smiech vymení.

 

 U toho sa cíti dobre, 

 kto o lásku, nehu žobre.

 

 Hľadá vzletné hodnoty, 

 bokom od hrôz, prázdnoty.

 

 Život v kľude, pohodlí, 

 kto sa za ňu pomodlí.

 

 S prosperitou v rodnom kraji 

 žiješ navždy ako v raji.

Autor Peter35, 05.09.2023
Přečteno 77x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí