Májové rozloučení

Májové rozloučení

Anotace: něco trochu atypického...(možná i hloupého, ale proč ne, hloupnout se musí)

Sbohem buď, vlahý máji
kráso cvrčků, jenž mi zlatil šat
ty zpěve cikád,
jež v máji umírají
krásný jsi – a mrtvý nyní snad.

Zdrávas, ruže, i ty slavíku
Ve smutné touze po dýchání
- nedostává se kyslíku -
a ty máš jenom marné přání
žít.

Zdráv buď, vlahý podvečere,
Svou lásku v tobě
Slavík růži pěl
A přece, řekni, marnotratná vášni
Proč umíráček tebou zněl.

Sbohem buď, sladký máji
Lavičková romance na Petříně
Sbohem, šepote lepivých vyznání
Nesmělých citů
- a přece, v duši skrytu –
ne, buď sbohem,
vrahu.
Autor Franti, 30.03.2007
Přečteno 239x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

proč vrahu? navozenou náladu mi kazí slovo "lepivý", ale patří tam, má to být narušeno. dobré.

30.03.2007 18:52:00 | grygaruv atelier

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí