dobrý člověk ještě žije

dobrý člověk ještě žije

Anotace: název je ukradený, ale nemůžu si pomoct, prostě sedí. miluji hlavního hrdinu, ať je to kdokoliv.

přes den omšelo,
co ráno bylo svěží
a opršela slova,
po kterých ráno bažil.
snílek filatelista
večer na pérové matraci
uléhá do čtyř šedých stěn,
vždyť celý den se snažil.

unavený vyšším cílem
si sám přepočítá kosti
ve sklepě plném
okurek v láku.
ráno sám rozední,
nad rozumem zaluská
a s úsměvem na tváři
nasype ptákům.

do hrnku od kávy
nasbírá haléře
a hází je z balkónu,
vždyť na slunci září.
potěšen tou nádherou
si pak lžičkou z talíře
vysbírá drobky
a jablka svaří.

miluji ho
a on možná mne.
Autor grygaruv atelier, 30.03.2007
Přečteno 357x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí