Scénická

Scénická

Plakáty z divadla Svět ojíněné polibky 

polepíš rtěnkou z mraků jak vínový svetr

trpce a poslepu tepe tu dámská volenka

v mrákotách romancí - tak jak jsi chtěla

 

Ne z bahna, či snad z dialektu lotosů

ba ani slaměných psů štěkotu není tu

křísíš alčími pery obra ať metá blesky

a v panely našich těl stěhují se jitra

 

Pros kůru ořešáků o něhu a znamení

šité do pláště rodičkou sta letokruhů

plyne v kapce, uplývá v dešti slaměnek

a kane jak krev skrz chlopně palouků

 

Mizíš mi vpitá do rysů půlnoční rajky

jak jarní bešamel v hrdlech cizích vran

posviť sirkou s vůní mandarinky na Svět

nebe hřeje jak sedmiletá whiskey

 

ale ty už víš, že ...

 

to jen plakáty z divadla Svět ojínily polibky ... 

 

 

 

  

Autor Pablo Kral, 02.10.2023
Přečteno 92x
Tipy 12
Poslední tipující: Stanislav32, Rafinka, Jiří I.Zahradník, Kaňka, RadekČ, CULIKATÁ, Ophelia81, Fialový metal, mkinka, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

obrat ...v panelech našich těl stěhují se jitra ...velice zaujal

05.10.2023 16:25:37 | mkinka

děkuji, obvykle originalitou nehýřím, ale jsem rád za komentář... děkuji mkinko

05.10.2023 16:28:55 | Pablo Kral

Rádo se děje a přeji klidné odpoledne.

05.10.2023 17:09:03 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí