Vzory

Vzory

Anotace: -

 

Večer, tam na západe
posledný lúč slnka stretám,
ospalou rukou hviezdne kvety sadím
polievam vedrom deravým.

Mesiac je studený a prísny
zahrmelo kdesi, blyslo sa
oblohu rozčeslo svetlo
už spí mesto a ty v ňom.

Dávaš nový zmysel veciam
čosi sa vo mne rozletí
ako dvere v prievane
do slnečných záhrad

nad ránom tmu rozlomím
nastáva prostý ľudský deň
zavše sa mi vtedy prísny
obyčajný ľudský sen.

Autor IronDodo, 19.10.2023
Přečteno 81x
Tipy 20
Poslední tipující: Iva Husárková, Fialový metal, RadekČ, Marťas9, Dejvis, šerý, Frr, Psavec, Kan, cappuccinogirl, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí