Skleněnka a mrak

Skleněnka a mrak

Anotace: ...

Cvrnkám skleněnku
do důlku v podpaží
a přitom sen
si přeje zdát se jen chvíli
nebo věčnost
Mrak krčí rameny
přede jak kocour
v mém klíně
a neví kam si utřít
všechny svoje slzy
Pluje si oblohou
a každou vteřinu
mění tvar a chuť
Jsem skleněnka v podpaží
sen bláznů s přístřeškem
nad hlavou
Rozevláté paže
co chtějí
obejmout tenhle
okamžik
tak intenzivně
jak kočka chycenou myš

Čichám si k podpaží
je cítit prach
spálených diplomů
který jsem nikdy
nepotřebovala
a mrak se právě
schoval za skleněnku
aby ve stínu
mého dechu
dokončil svůj
vnitřní přerod
Autor Alci, 06.11.2023
Přečteno 137x
Tipy 10
Poslední tipující: jort1, o3_gambit, Jan Kacíř, Psavec, Žluťák, mkinka, Frr, Anfádis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nekonečný děj

08.11.2023 11:48:17 | jort1

-a to co z něho bude-jistě mi k duhu pude***ST*

06.11.2023 17:10:47 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí