Medúza tanečník chaosu a filozofie

Medúza tanečník chaosu a filozofie

Anotace: ...

V jednom moři ticha a klidu,

tančila medúza s filozofickou pýchou

Poutala pozornost svým jasným zjevem,

zpřítomňovala ironii života, jak mohla nést

 

V kostele slov se utkáváme,

nad otázkami věčného smyslu váháme

Ale medúza se nezajímá o posvátné věci,

raději si hraje s chaosu svěžími klíči

 

Malíř do této scény vstoupil,

na plátno různé barvy popustil

Svým štětcem stvořil jemné obrysy,

protkané filozofií a tajemnými zvraty

 

Hudba se rozléhá, melodie zní,

medúza tancuje a dozvuky se linou

Rytmické tóny do světa vycítí,

smíchem se rozléhá, jako by rozpustil

 

Rvačka vznikne ze zdánlivého klidu,

tvrdohlavé myšlenky protivnosti šíří

Filozofie a medúza se v boji střetávají,

chaos všude kolem sebe rozlévají

 

V ohnivých obrazech malíř své emoce vyjadřuje,

hudba nese rytmy jakoby každou překážku demoluje

Smích a ironie se stávají spojenci,

usmívají se v tváři této neuvěřitelné děcenci

 

Tak tančí medúza s filozofickým smyslem,

vstřebává chaos a ironii v rytmu hudby

Ať rvačky jsou jenom na plátně či pod vodou,

její přítomnost nám přináší jistotu,

že život nemusí být jenom chladnou nadějí pouhou

Autor Misha, 07.11.2023
Přečteno 59x
Tipy 5
Poslední tipující: o3_gambit, IronDodo, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavý text, Míšo:)
Moc pěkný!

07.11.2023 07:15:01 | Žluťák

děkuji moc za komentář i zastavení, jsem ráda, že se líbí:-)

08.11.2023 07:47:11 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí