Svoboda

Svoboda

Svoboda to záře oslnná.
Vždyť místa vzdálená, temnotná,
Rozkrývá ta sláva jediná,
Již naše království v rukou má.

Či tíže spíš je to obludná,
Při jejímž držení bolest jme?
Snad také svoboda s sebou má
Prokletí, s nímž smrti platba jde?

Kde naše zachází sláva, kde?!
Bláhově cizí ti tvrdili,
Že sama o sobě spásou je.

Sáhnou přec ke zradě spatří-li,
Že snad se dožijí toho dne,
Kdy za ni krve by prolili.
Autor Evžen Zachariáš, 11.11.2023
Přečteno 90x
Tipy 3
Poslední tipující: Lesní žínka, Psavec, Anfádis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí