Zima

Zima

Zima

Začala zima a sníh přikryl všechny střechy,
budeme se těšit zachvíli na filety.
Na filety, na kapříka, nebo taky řízeček,
bříška budou napapané, bude z nás váleček
Není to však jen o jídle, je v tom to kouzlo,
rodinka se spolu setká, tam je to pouto.
Zachvíli je Štědrý den zastaví se čas, sedneme si ke stolu jednou za rok včas.
Připijeme na zdraví všem hodným lidem, vzpomeneme na ty, co už jsou jinde.
Nachystáme talířek i pro nečekaného hosta
pokud by se stavil musí něco dostat.
Pak se všichni usadíme k plnému stolu,
až vše sní poslední, odejdeme spolu.
Poté nastane, doba tajných přání,
u stromečku po koledě, všechno je k mání.
Nečekané vděčnosti zářivých očí,
k tomu také radost, láska co kolem se točí.
Jsou to svátky pokoje, má to takhle být
aspoň jednou za rok, měli by se ctít.

Autor Marťas9, 26.11.2023
Přečteno 105x
Tipy 16
Poslední tipující: Ďábel sám, Kan, IronDodo, o3_gambit, Psavec, cappuccinogirl, Iva Husárková, Kubíno, mkinka, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí