Mezi Tebou, mnou a samotou

Mezi Tebou, mnou a samotou

Anotace: ...

 

Pátého října umírala labuť na Hlávkově mostě

vprostřed silnice,

život kolem čpěl tou nénií tuze pomalou,

odcházející krása, Ta bolí přece nejvíce,

někde mezi Tebou, mnou a samotou.  

 

To vlídné jitro, tak křehké, plné smrti,  

Vltava svým proudem psala další děj,

jak z osudu svého často tiše odříznuti,

jak z života urodí se mnohdy naše beznaděj.  

 

Pátého října umírala labuť na Hlávkově mostě

a já si přál dát být,

že život mezi Tebou, mnou a samotou,

ten, že nechci nikdy opustit.  

 

Autor Martin Hašlar, 04.12.2023
Přečteno 114x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, MatyhoZmaty, Žluťák, o3_gambit, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná práce. Líbí se mi to*

04.12.2023 23:19:00 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí