Náhla zástava srdca

Náhla zástava srdca

Anotace: -

Náhla zástava srdca

Holé sú v srdci steny
nik v nich nebýva,
ako dom opustený,
v ktorom tepla ubýva.

V záhradke lásky zrodu
v kolíske krásnych snov
nemá kto poliať pôdu
v piesni nežných slov.

V ústach ruže vädnú
muzika nezahraje
spomienku predposlednú
venujem na štíhle máje.

Stromy sú bez kvetu
hroby zdobia chryzantémy,
láska čaká odvetu
anjel padol k zemi.

K láske už niet chodníka
iba chladná hĺbka šera
večer tichom preniká,
ako šum krídel netopiera.

 

 

 

Autor IronDodo, 08.12.2023
Přečteno 127x
Tipy 23
Poslední tipující: Emily Říhová, RadekČ, MatyhoZmaty, Frr, Kan, Žluťák, Ophelia81, Anfádis, Psavec, o3_gambit, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dotkla se... děkuji* a přeji krásný den

10.12.2023 14:06:12 | Emily Říhová

*Poezie*

08.12.2023 12:51:02 | RadoRoh

Takové posmutnělé, ale pěkně napsané. Líbí se mi to*

08.12.2023 12:07:24 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí