Ba'al zevuv

Ba'al zevuv

 

Sedával denně před svým domem

kolem rojila se hejna much,

snad, že příjemný jim byl jeho odér,

co lidé nazývali svorně puch

a o muži tvrdili, že je prý ďábel,

jméno mu dali Ba'al zevuv.

 

Ze strachu z mýtu, co sami si stvořili,

společně vyhnali ďábla pryč,

jenom mouchy, ty věrny mu zůstali

a tak mýtus zněl krajem jak bič,

šířil se po lidech rychlostí gazely,

jedni ho vzývali, druzí žádali lynč.

 

Ulehl do pouště muž poutí znavený,

dále už cestovat nechce a žít,

jenže mýty jsou zákeřné, nikdy se neptají,

a tak Belzebub musí dál v uších nám znít.

 

Autor Žluťák, 12.12.2023
Přečteno 144x
Tipy 36
Poslední tipující: BArBArKO, Jiří I.Zahradník, RadekČ, IronDodo, Anfádis, MatyhoZmaty, V.N.Losinský, Fialový metal, jort1, Marten, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To ne parádní :) Proč mýty čerty tak očerňují? Vždyť jsou to původně andělé!

13.12.2023 20:04:50 | MatyhoZmaty

... nebo jen lidé:)
Díky, Maty!

13.12.2023 20:26:25 | Žluťák

Mouchy, znamení a personifikace na lidské vlastnosti, pozoruhodné.

12.12.2023 22:21:02 | mkinka

Moc děkuju, mkinko:)

12.12.2023 22:22:13 | Žluťák

Rádo se stalo.

12.12.2023 22:24:10 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí