Kartár na strome

Kartár na strome

Ako vták konečne voľný som
Bez krídel mám nohy nad zemou
Z jednej strany na druhú ako hrom
Ktorý sa ozval potom čo sa zablyslo

Blesky a hromy prišli po lete
Nemyslím to ročné obdobie
Keď duša skúša rozpätie
Okolo tela sa deje niečo búrke podobné

Odletel duch zo schránky
Zanechal ju ako malý krab
Jeho vykúpenie nie sú povrazy
Ale trošku väčšia ulita

Okoloidúci v lese našli ma
Decká spravili si hojdačku
Blesky fotiek a selfie na storku
Divná je táto mládež zvrátená

Vedúci tábora prišli sem
Hromový krik zobudil aj mňa
Nenechali má v kľude spať
Hlukom zrušili mi pekný sen

O čom sa mi snívalo?
O tom, že opustil som zem
Čo stvaram vraj morbídne je divadlo
No vyvrcholenie je scéna scén

Nie som vôbec ako ostatní
Každý život žijem inde
Po prvom pohrebe údiv pozostalých
Keď na ďalší deň videli má v kasíne

Som jeden z mála, čo to objavil
Tajomstvo života na veky
Vtipní sú tí mnohí somari
Čo sa modlia za to a žerú papeky

Vždy som šiel za hranice
Kvôli pravde som sa zabil sám
Blázon alebo oddaný vedec
Niečo medzi tým, veď život je len hra

Po smrti zjavil som sa v salóne
Ako na divokom západe, joj
Poker sa hral a ja triky v talóne
Ešteže ho mám toľko nahratého

Keď sa podarilo vyhrať
Dostal som zaujímavú ponuku
Či chcem tu ostať
A mať zahrobne peniaze na ruku

Alebo sa vrátim naspäť
Budem robiť akoby sa nič nestalo
Vrátim sa ale v inom čase
Prijal som to, aj keď ma to nasralo

Preto som teraz v lese visel
Hľadám stále svoj prvý čas
Mal byť miesto lana radšej výstrel
Skôr som mohol poker hrať

Hádam ho čím skôr nájdem
Uvidím, ale čo príde skôr
Či skôr moju starú lásku stretnem
Alebo prehrám karty proti démonom
Autor Mollusca, 21.12.2023
Přečteno 51x
Tipy 2
Poslední tipující: Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí