VOLEBNÍ LÍSTEK

VOLEBNÍ LÍSTEK

Anotace: ...




 

vítr hvízdá do uší
neví, že se nesluší
číst myšlenky
co lezou ze sklenky
skoro v rumu utopený
myšlenky padlý ženy
v alkoholu odložený
co drtí zdravý úsudek
a pyšní se jen navenek
snad hloubkou významu
a pachem z úst po ránu


horší než ta opilá žena
co tu teď leží a sténá
je to tvoje slídění
jakého je mínění
komu dá svůj hlas
až přijde volební čas


vždyť myslí jen kde maj' otevříno
kde na sekeru jí podaj víno
přivěj nám raději čerstvý vzduch
ať už zmizí ten strašný puch
výpary nočního milování
teď prosící o smilování

však marno vzývat ducha prázdný sklenky
je to jako v zimě čekat na pomněnky


každý den chvěla se a bála večera
však dnes večer zase před ním klečela
a pak pozvedla roh zástěry
svědka snad tisícáté nevěry
ne, nebyla nevěrná svému muži
k sobě samé úcta se úží


prázdná sklenka tříští se o hranu stolu
střep projíždí tepnou a pak padá k zemi dolů
žena už nevidí stříkat svojí krev
v uších stále ale slyší větru řev


pak hlášení průvodčího:

"Frýdek - Místek"


její poslední myšlenka:

"strčte si do prdele ten volební lístek"

Autor mapato, 13.02.2024
Přečteno 77x
Tipy 10
Poslední tipující: Ovaleš, enigman, Sonador, Žluťák, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně děkuju, enigmane a mě se! m

14.02.2024 08:53:47 | mapato

inu když se nabízí...

14.02.2024 08:46:13 | enigman

jó Volební lístek, děkuju, milá Sonador, a prožij hezký den...s pozdravem Frýdek-Místek, v

14.02.2024 08:36:44 | mapato

teda mapaťáčku, tohle je něco:)

13.02.2024 23:20:18 | Sonador

teda Sonador, hezké, že mi to píšeš.Děkuju moc a měj se co nejlépe...

14.02.2024 08:55:34 | mapato

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí