další ideová vražda

další ideová vražda

Anotace: první básnička, co jsem napsala. má pro mě cenu, protože jasně říká, jakého ideálu jsem se držela a stále držím.

zas ti ustřihli křídla-
-perutě kousek blíž,
už tě zase neunesou
a ty to dobře víš.

že ti narostou, zdá se,
ale čas je vrah,
chceš zemřít v plné kráse,
ale zemřeš v hodinách.

chceš jenom vlastní prostor
pro křídel rozpětí,
moc zase zvítězila,
štěstí samo odletí.

ale prohrávat je krásné,
je to svoboda a mír,
je pád předehrou pro vzlet,
součást všech cílů a vír.

jenže svoboda je zločin,
za ni nejkrutější trest,
věřím v ni celý život,
proto se nesmím vznést.

čím víc mi krátí křídla,
čím méně mám peří,
tím více ji cítím,
tím více v ni věřím.
Autor grygaruv atelier, 03.04.2007
Přečteno 272x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.... manifest syroveho zivota .... bez prikras ...

31.05.2007 09:46:00 | HarryHH

Je to hezky napsané, má to hloubku i cit. Jo a jinak vše nej k jubileu, právě jsi tu měsíc. Držím palce a ať tě můza stále provází.

03.04.2007 21:24:00 | J.Švihovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí