Sáně,boby,lyže,kožichy

Sáně,boby,lyže,kožichy

Anotace: ******(:-)*****

¨.......................
~~~~~~~~

A jaro je tu
stará troubí na trumpetu
tam a tama
a tak lítám s truhlíkama;-)
za pár dní přijde
první jarní den
zima nám ukáže záda...
někdy ti zimo jaro dovolí
a trochu toho bílého
zanechá v údolí
potom však,
tak jak to má být
se za jarního slunce
musí i ten zbytek rozpustit.

Sáně,boby,lyže,kožichy
pometla a hrnce jako klobouky
pro bílé sněhuláky
uklidíme do skříně a sklepa
a ze mně je jarní poeta
co vytáhne herbář
a pak...co asi...
nakoupím hlínu a truhlíky
hlavně ať co nejdřív
už něco na balkóně rozkvétá.
Je to tak,
jaro zimu rádo střídá
tak to každý březen bývá.
Že sněhuláka
strašák v poli střídá.

~~~~~~~~

A JARO JE TU.

-----------------

Autor Květka Š., 28.02.2024
Přečteno 38x
Tipy 10
Poslední tipující: Ondra, enigman, J's .., Pacik, Chane, Marťas9, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... a u nás už také kvetou kočičky*

28.02.2024 18:38:58 | J's ..

Jé.

28.02.2024 15:04:17 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí