Mŕtvy básnik

Mŕtvy básnik

Anotace: -

Mŕtvy básnik

K ústam kalich hada
zlomená pieseň padá.
Horí nebo, ako vatra čiasi
tvár dvíha k nebesám
Boh zas ostal sám
ohník slzou hasí.

Bolesť prišla sama,
bolestná stará dáma
spieva si pieseň pokory,
v očiach prázdna jama,
Fénix dohorí ,
ukrytý pod krídlom mŕtvoly.

Náruč prázdna zaplače tu
k nebu zdvihol ruku mäkkú
ostal ležať na oltári
meč do srdca prenikol
krvavý tieň v nemej tvári
v úľaku hroznom skríkol.

Volá, kričí strašne prosí,
či ho zachráni ktosi!?
Väzeň sa modlí, slzy leje
pri okne spieva muž bez mena
na ruke reťaz, zle je
báseň vo veršoch  spálená.

 

 

 

Autor IronDodo, 28.02.2024
Přečteno 58x
Tipy 18
Poslední tipující: RadekČ, jort1, Lexi, Anfádis, o3_gambit, Psavec, Chane, mkinka, Kan, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem je to Fikcia

01.03.2024 22:08:37 | IronDodo

Je to chmurné, vztahuje se to k někomu konkrétnímu ? Zdravím.

29.02.2024 08:04:41 | Matahaja

Silný text.

28.02.2024 19:29:14 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí