Dospělost

Dospělost

Anotace: Napsáno 3.3.2024.

Na úsvitu války si beru zbroj
a pak už mi stačí jen jeden krok,
abych sám nalezl trápení zdroj,
zjistil, proč každý, kdo vyrost, je cvok.

Všichni se změnili, když vyrostli,
možná jsou ve ztrátě, možná v zisku.
Přišli o úsměv při honbě za radostí,
pro dálku nevidí, co je blízko.

Asi mě čeká tatáž pouť, oblak
fetu dětství snad leží pode mnou
a padá nejedna dětská modla,
všichni z mé legie pyšně vzhůru jdou.

Avšak stále vím, jak dětství voní,
bláhovost a čirost - věrní patroni.
Autor K8OS, 04.03.2024
Přečteno 42x
Tipy 3
Poslední tipující: Lesní žínka, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to nevyhnutelné, byť bychom si někdy přáli zastavit čas...

05.03.2024 09:11:33 | Lesní žínka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí