Bez návratu

Bez návratu

Anotace: .

Bez návratu

Cesta za mnou i predo mnou,
hory, polia široké,
nad cestou tajomnou
slnko vysoké.

Obzor v diali horí...
odhodím palicu pútnickú,
v čiernom mori
pustím si lodičku.

Slnko už je u západu
vzdychnem si za neho
niet návratu
pre pútnika samého.

Slnko sa stratí, na vrchole skál
vietor hučí, vietor duje
stopy vedú v diaľ, v diaľ,
kde hlávka prenocuje!

Únava lezie bez prestania,
ako vlny na morskej hladine
a už neviem, ako slová rania,
keď deň sa rodí, hynie až sa minie.

Autor IronDodo, 03.05.2024
Přečteno 51x
Tipy 17
Poslední tipující: jort1, RadekČ, Chane, Jiří I.Zahradník, Ondra, Anfádis, Kan, Psavec, Tomcat, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí