Viděl jsem

Viděl jsem

Anotace: Mozaika 2024

viděl jsem ženu, matku i pokoru.
Na klíně úsměv a negližé v projevu.
Snil jsem o ní a bylo mi do zpěvu.

To jaro má chuť i příslib úsměvů
a obrátila se v úžasu.


Paní spisovatelko co máte v plánu?


Lásku hochu,
protože o ní se píše málo.


A proč?

Každý jen mluví
a neřekne,
co ví.


To lůno matky Země
má často hrad Karpat tajemný.


Jsi milý.
Kolik Ti je?


Já už jsem stará
a učím se hmatat do přístroje.


Ty jsi mládí,
co šlape do naděje.

Život je někdy kláda,
ale vítr ty rosy matky Země rozevlaje.

Pišme
křehce
svižně
ladně


v
těle
Páně.

Dám Ti úsměv
do Tvé dlaně
a věř,
že básně jsou pochodní
a mladí oheň,
co má křest dní.

Víš to je báseň osobní.

Nezamiloval jsi se do ní?

Jsme spisovatelská rasa
a to se nezmění.
Ach, drahý.
Autor mkinka, 04.05.2024
Přečteno 39x
Tipy 31
Poslední tipující: Jan Kacíř, Misha, mravenec, Martin Kredba, Paulín, Tomcat, Marťas9, kozorožka, IronDodo, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Proč o lásce se píše
Stále tak málo
Kde je Máchův duch
Co se to stalo
Láska je to
Proč stojí za to žít
Co je to za život bez lásky být
Jedině v lásce
Je nám krásně
Tak milujme se
A pišme v lásce básně :-)

04.05.2024 16:40:13 | kozorožka

Jé, to je nádhera.

04.05.2024 16:46:58 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí