Handlová 15.5.2024

Handlová 15.5.2024

 

kde chybí rozum

tam se střílí 

a trvalo to

jenom chvíli

než zmizel navždy 

kdesi v háji 

pocit, že slova

smysl mají 

 

zaseli vítr 

sklidí bouři 

i když se z jejich

hlavní kouří 

a pravda 

ubitá a nahá 

s láskou si hýčká 

svého vraha

***

pravda a láska zkysla nenávistí

dnes pravdu mají jenom lidé čistí

demokracie umřela, už není

konečně přišlo havlovské Odcházení

 

co čekat zítra, jenom větší bídu

svou pravdu vnutí všemu lidu

ti, kteří vědí, jak to chodí

kostěné brejle zmrdů se teď hodí

 

láme se chleba a zítra budou kosti

každý je tvůrcem svojí budoucnosti

a v té mé, sorry, místo není

pro pravdolásku, která zuby cení

Autor zase já, 16.05.2024
Přečteno 80x
Tipy 18
Poslední tipující: Žluťák, Marten, IronDodo, Tomcat, kozorožka, Emani, Anfádis, martinaV, Psavec, Svensen, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celý svět je nějak naruby
Kdedo hloupě žvaní
A nevidí si do huby
Měli by lidé vědět přeci
Jaké říkají hrozné věci
Taková je naše doba
Samá zloba

16.05.2024 14:17:18 | kozorožka

Tak to je síla. Nečtu debaty, a to jsem ráda, protože by mi bylo imrvére špatně. Je to hnus.
Díky za báseň.

16.05.2024 12:39:47 | Anfádis

toto je práce pro Policii ČR, nemá smysl se tím dál zabývat

16.05.2024 12:47:47 | zase já

Ano.

16.05.2024 13:53:42 | Anfádis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí