Řeka Bohů

Řeka Bohů

Anotace: název je okopčenej podle nazvu třídílné knížky a ta basnička je o jejim hlavním hrdinovi...a jestli milujete knížky o starym Egyptě..tak tyhle tři sou zaručeně nejlepší !!! :o)

Pradávné tajemství co nikdo netuší
Ukryté ve svitku opatřeném kartuší
Pradávné tajemství co životu dává vale
Ta kartuš je znakem samotného krále

Bez toho tajemství zlo v světě vzkvétá
Touha po míru v bitevní vřavě neuspěje
Kdo světu vládne,a kdo má právo veta
Bohové jej svěřili v chatrné srdce všemocného čaroděje

Ten čaroděj vzešel z posvátného lůna mágů
Pod ochranná křídla ukryl mladičkého faraona
Bez jeho pomoci dávno by už ležel v sarkofágu
Bez jeho pomoci pokojně by život nedokonal

Něžnou rukou zkrotil koně,a vlastní armádě dal vůz
On ovládl řeku,neutstoupil žízni
V temném světě se těšil božské přízni
A z jejich vůle nepodlehl říši můz

Voly bílé bohům obětoval vděčně
Z vlastní hlouposti málokdy cizí život zmaří
Kdos povídal,že nezemřel a žije věčně
A zemřel-li,ani on neznal vlastní stáří
Autor Michelll, 12.04.2007
Přečteno 213x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě zaujala...mám rádi i samotné knížky, nejvíc asi první díl:o)

13.04.2007 14:16:00 | Severka

Mně osobně epické celky příliš neimponují, avšak tato skladba se mi díky své rytmičnosti, čistému rýmu a pointě v závěru líbila. Zaujalo mě to.

12.04.2007 22:25:00 | Kammil

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí