Rozloučení

Rozloučení

Anotace: jednou je čas dát sbohem dávným dnům...

Sbohem, modrá obloho
/dlužím ti přece za mnoho/
buď požehnán, severní kraji,
ne bílé nožky už nepřebíhají
- zemřelas, Lúthien.

Kytky rmoutně sklánějí se,
neboj, chrpo, nic se ti nestane.
To já.

Ty cesty nenajité
ta slova promlčená
ta mléčná krása
dávno ztracena v propadlišti věků.

"Řekni mi, kdo vlastně jsem
a co dělám na tomto podivném místě?
Já - já věděla jsem to ještě nedávno
ale teď to nevím."

Dál hledám ten bílý stín.
("smiř se s tím"
radí srdce bláhové)
a dny jdou v dál...

Ty, mlžný králi
máš roh z aksamitu.
Já pro tebe ztratila bílou hebkost
víš, vím, že je to všechno pryč

ale

ani tys mi nazabránil snít.

Proto, neodcházej, obloho
/vděčím te přece za mnoho/
můj požehnaný kraji,
kde moje nožky přebíhají
Zpívej dál, Lúthien!
Autor Franti, 15.04.2007
Přečteno 260x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Možná by to mohlo být trochu kratší...tak by se to všechno víc koncentrovalo a celkový dojem by byl leší. ale i tak je to fajn...btw, Lúthien je něco z Pána prstenů, že? Četla jsme to už tak dávno...

15.04.2007 13:01:00 | paranoidandroid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí