ASASINACE

ASASINACE

Anotace: Jednou jsem se překvapivě zpil a před pádem do postele jsem stihl zaznamenat několik veršů, které mě cestou z hospody napadly... /"spadané listy prosincových stromů" je záměrně absurdní...

..............Zastřelili básníka
když se pozdě k ránu vláčel domů
z hospodské pitky
pralesem betonových stěn a tváří
Pod paží tiskl pár sešitých listů
..............potají

..............Zastřelili básníka
V patách mu byly jen spadané listy
prosincových stromů
Dělají, že ho
..............neznají

..............Zastřelili básníka
Už nedošel domů

Jak inkoust rudě zalil šedé stránky
silnice (nikým takto nepopsané)
a těch několik špumprnáklí
se rozletělo tmou

..............To zastřelili básníka
Už nedošel domů
Jde rovnou za tebou
Autor journeyman, 16.04.2007
Přečteno 887x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zase se opij s tužkou v ruce, stojí to za to...

17.04.2007 17:34:00 | grygaruv atelier

Ovšem tato báseň má grády, obzvlášť šedé stránky silnice stojí za to. Asi začnu taky chodit do hospody.

16.04.2007 17:58:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí