Modlitba

Modlitba

Anotace: xxx

Když něco ve vzpomínce bolí
a přítomnost to nepřikryje
když v brance k budoucnosti stojí
obava – syčí jako zmije
když život tíží jako dluh -
chci pomodlit se a mám přání
v duchu ho do tmy zašeptám
než zachrání mě usínání:

kéž příště, v novém zrození
jsem ptákem, bodlákem či trávou
stromem, co drží kořeny
na svahu mezi kameny

vážkou, co létá nad řekou
a nebo želvou staletou
kočkou, co pátrá po myši,
tetřevem, co nic neslyší

broukem v lejnu -
rybkou v hejnu -
čímkoliv, co tu Země hostí
vším, co žije jen přítomností

Kéž čímkoliv jsem na Zemi
tu v koloběhu odvěkém -
přeji si, ať se nenarodím
podruhé zase člověkem
Autor koloušek, 17.04.2007
Přečteno 301x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky napsané. Být člověkem je příjemné, jen tak můžete své krásné verše psát.

18.04.2007 08:43:00 | frany73

...to já bych zas moc chtěl :) ...

18.04.2007 04:48:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí