HLEDÁNÍ SMYSLU

HLEDÁNÍ SMYSLU

Anotace: TO VŠE V RŮZNÉM POŘADÍ...

Zemřít
Zemřít a dědictví připsat anonymním přátelům
Zemřít a nosit stále stejný oblek
měsíčně do čistírny
Pohřební kvítí rozhodit nad hlavy pozůstalých

Žít
Narodit se a neříct ani Ň
Bezzubé nemluvně ještě před rokem
taky beze jména
sténá

Být
Každým dnem s motýlkem na krku
oprátku si utahovat
až na kost
Pod svícnem plápolat
při mlčenlivé stínohře
Prázdnými ústy zvracet smích
A zapadlýma očima hasit požáry srdečních pochodů

Narodit se
Žít
Být
Zemřít
V různém pořadí
A pokaždé
Babičce pomoci
S nákupem do schodů
Autor journeyman, 18.04.2007
Přečteno 263x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chybí tomu šťáva.
Nejsem zrovna vysazenej na básně v proze.

15.05.2007 14:25:00 | jehlaspichlas

nesmírně drásavej text... rozžírá zevnitř... nedá se ohodnotit pro závažnost myšlenky

18.04.2007 19:03:00 | grygaruv atelier

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí