ŠAPITÓ

ŠAPITÓ

Anotace: Věnováno Václavu Hraběti... V textu o něm mluvím jako o hraběti s malým "h", aby bylo jasno...

Pod stehny štíhlé krasojezdkyně smutně zaržál kůň
Ale nikdo neplakal
Uši jim utrhaly basy fonendoskopů

Dokud hrabě neprofoukl klarinet
Nezachvěla se jediná vráska ve tváři

Pod paží fousatého krotitele
divoce hořeli lvi
Ale nikdo nezíral
Oči jim spálili žháři od Orloje

Dokud hrabě nepřišel s modrým esem
Blue esem

Pod tribunami vytryskly řeky slz
Na štěrku cinkaly spadené náušnice
Když pan hrabě loudil zbloudilé tóny blues
A já pod svými sežehnutými víčky
Tiše
A nepřítomně
Explodoval
Tam
Pod nedělním šapitó
Autor journeyman, 21.04.2007
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hraběte já taky ráda :-)

22.04.2007 21:41:00 | lidus

nemám slov pro neskonalý obdiv

22.04.2007 20:09:00 | grygaruv atelier

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí