Zachraňte Apollona

Zachraňte Apollona

Anotace: Byl jednou jeden člověk, který druhého člověka znal.A když ho poznal, trochu se o něho bál, ale už nemohl jej zachránit před padlými ďábly.Další z mých otřesných básní.

Sbírka: Krajíc života

Pohledem do rozbitého okna
v ulici zasypané střepy
s hranami polárního světla
přilákám ke krovům démony.
Démony s tváří hladových krkavců.
Děmony s očima putovních obrazců.
Démony s krví umělého slona.
Jdu krajem démonů
zachránit boha Apollona
s rozmyslem zuřivého lososa
ve spleti větví nad jezerem
s perlami raněného psa.
Nemusím učit démony plakat.
Nemusím učit démony se smát.
MAjí ten dar emoce svlékat
Ukázat v půlnoci pravou svou tvář.
V ulici posvěcené krví
s domy červeného esa
plyne andělská svatozář.
V zajetí démonů jde ona,
smrt boha Apollona.
Pohledem do mrtvé ulice
s hlasem promrzlého světla
v polibku mramorové věštkyně
čas zastavil pole energie,
vše se do věčnosti slije.
Zabila mne ničivá múza.
Nebem jde smrt a hrůza.
Krajem jde už jen ona.
Zachraňte,prosím, boha Apollona.
Autor Káňátko, 23.04.2007
Přečteno 408x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Začíná to tak dramaticky a potom se vytasíš s Děmony :) (ti mě fakt dostali, i když vím, že to nebyl tvůj úmysl) :) jinak pěkné :)

27.04.2007 14:45:00 | meruňka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí