Šeptám …se ptám

Šeptám …se ptám

Anotace: ...

A všechno hoří kouří pálí
bolí hnisá mokvá
páchne trouchniví rozpadá
slzí trpí píchá ubíjí
řeže krvácí usychá
a dav se diví nechápe a odumírá
…proč? táže se dítě maminečky
která se utápí v jeho naivitě a neznalosti
Proč přibili vousatého vlasatého Krista?

Vlak odjel ze stanice
a v jeho kupé seděla samota
a vlak se hnal rychlostí otazníku za mou větou
pomalu
nebo ještě pomaleji
nebo vůbec
nebo jsou to halucinace?
Otazník se kroutí a Ježíš je furt mrtvý
a věty stékají po řádkách
jako křídla lží kmitají
a vznášejí je nad hladinou slepých životů
těch, kteří pochybují
Autor Vik, 24.04.2007
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí