Přesně a úplně ta chvíle

Přesně a úplně ta chvíle

Anotace: kdy do mysli dojde dojem který má básník ze své doby a z těch kteří ji vyžívají žijí zneužívají prožívají přežívají a užívají si ji (v některých případech)

Hrozná to zkaženost tohoto světa
přes jejíž smrad je vidět hovno
a Poslední zeď
včerejších zítřků
a pátků
a Robinsonů
a rakovin
a střepů z rozbitých mozků
které jsme vypili když nám bylo patnáct
a začali jsme své rodiče vidět
za zrcadly našich zad
a historek které by se jim nelíbily
a pak se usmát
jako malé dítě
kterým bych občas chtěl být
protože ten jejich smích je upřímný
a houpací kůň nezařehtá
dokud se jim nebudem aspoň snažit přiblížit
anebo aspoň dělat
jakože ten zápach není od nás
ale už od starší generace
která dělá jako by neměla
žádnou zodpovědnost
za současnou situaci
ale to ve zprávách neřeknou
že prý jsou to věci pod hladinou
které si domyslíme
ale to my si radši zapálíme
a budem se chovat cynicky
a amorálně
Autor Vik, 24.04.2007
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrá báseň.

24.04.2007 17:28:00 | Pilous

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí