Vy staré zrezivělé lodě

Vy staré zrezivělé lodě

Anotace: Toto je pokus o automatické psaní. Tzn., e jsem nad tím nepřemýšlela psala tak, jak mi to vycházelo z mého chátrajícího mozku.

Sbírka: Krajíc života

Vy staré zrezivělé lodě
plujte k vzdáleným ostrovům,
kde v žáru věčnosti
pohasíná poslední dech
padlého anděla.
Zachraňte v noci jeho snění
a sami procitněnte v temnotách,
když Slunce modlí se
s mořskými koníky vlajícími
v listech bouřlivých lazebníků.
Vy ,staré zrazivělé lodě
doplujte s hvězdami ke břehům,
kde v nerozhodné prázdnotě
naznají staré vzácné kostely
a vystrašeným tam knězům
rozbíjí památné obrazy.
Obrazy pradávných malířů
s duší divokého jednorožce,
který s delfíny hraje si.
Hraje si s očima neznámých lesů
a nevnímá výkřiky něžných vln.
Autor Káňátko, 27.04.2007
Přečteno 424x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí