Romance Ondry a Martiny

Romance Ondry a Martiny

Anotace: Tobě Ondro...

Ondra Hellsun se jmenoval,
svým srdcem si jednou dívku získal.
Ta dívka Martina se jmenovala,
po prvním sexu si ho vzala.

Zplodili láskou jednu dívenku,
pokřtili ji na Sendy.

Sendy rostla jako z vody,
všichni říkali, že je krásná,
jako sluncem prozářená tůňka jasná.

Mělá rusovlasé lokny,
ohnivé, smyslné, plné něhy,
tvář krásnou po matce,
moudrost po otci.

Sendy byla zručná,
otec ji učil magii a šermu,
byl dobrým učitelem,
přísným a důsledným.

Vycvičil ji v dobrou bojovnici,
uměla s mečem zacházet lépe než muž.

Ondra byl otcem, který dával své dceři lásku,
vštěpoval ji do hlavy různé věci,
byl to její učitel přeci.

Láska Ondry a Martininy...
tak nemůže milovat se pár jediný...
strávili spolu spoustu nocí lásky,
žili spolu, stárli, dělali se jim vrásky.

Ondra byl symbolem hrdé moci,
dokázal kdekomu pomoci.

Martina byla symbolem nezkrotného štěstí,
které si musíme držet v pěsti.

Vládli, milovali se dlouhé věky,
uplynulo mnoho vody, celé řeky.

Pamatujte, že Ondra Hellsun žil, žije a bude žít
je to legendami opředený bojovník, co půjde se za náš národ bít.

Věnováno Ondrovi Kvapilovi.
Autor Tomáš Přidal, 02.05.2007
Přečteno 283x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí