Velká pardubická pro Tvoje srdce

Velká pardubická pro Tvoje srdce

Anotace: tlak okolí nás často žene o závod, který nás ničí

Ostruhy, bičíky
kultury, pýchy
a hladu po lásce
ženou něžná ubohá srdce
dostihovou drahou života
až krev kape

Ukrutní žokeji
Jen stále rychleji
Za každou cenu
Srdce ženou

Falešným nárokem
Bičíky kultury
Rozumu navzdory
švihance palčivé
Srdce ženou

Srdce jen sténají,
Funí a frkají…
Dechu už nemají
Ubožáci

Jekot se ozývá
A ticho překrývá
Srdce se vzrušením
Nezastaví

Ostruhy bodají
Krev kolem stříkají
A srdce bolestí
Dál se řítí

Překážky srážejí
Kosti se lámají
Není už nadějí
Pro sražené

Obnovme organizace na pomoc
Dostihovým (i tažným) srdcím
Kéž se jen volně pasou
A vzájemně milují
Autor Ik, 03.05.2007
Přečteno 233x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí