Vrba

Vrba

Anotace: Tiše naslouchá a pomáhá nám nést kde jaká břemena i radosti.

Na břehu stojatých vod,
Do větru si šumí,
Sklání svou hlavu do temnot,
Naslouchat tajemstvím umí.

Ve větru se vrtí a shýbá,
U vod žije klidně,
Své vlasy ve vodách si mývá,
Ptáky po peří hladí vlídně.

Jako moudrá stařenka,
Břemeno pomůže ti nést,
Zelená její halenka,
V úplňku začne kvést.

Po nocích si zpívá,
Osudy naše spletité,
Po staletí mlčí a skrývá,
Naše zážitky letité.

U vod se hýbá,
Vrba stará moudrá,
Na staletí se dívá,
Nosí zpovědi zlé, milostné i dobrá.

Zaslouží si úctu naší,
Tolik zpovědí si ponechá,
Tolika osudů si váží,
Samotné nás nenechá.
Autor Prousan77, 03.05.2007
Přečteno 368x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak takovou vrbu znám, tedy znal jsem. Než umřela doopravdy i v mé básni (také "Vrba"). Vystihl jsi ji krásně! Dík.

03.05.2007 21:57:00 | Gregy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí