Před usnutím

Před usnutím

Anotace: Už je ticho, ticho co protíná oblohu s posledním paprskem slunce. Poslouchám...

Dívám se skrze oblaky
do dálky
a ještě dál než umím,
dívám se tam
kde Pán Bůh dělá zázraky,
ty vzácné,
kterým nerozumím.

A myšlenky mi tiše plynou
tak tiše jako jitřní zvony
a sním si
za večerů pod peřinou
o dětských hrátkách s elektrony.

V tom tichu-
zabaleném v pavučinách
jako by mě někdo hlídal,
už nemám přání
a nemám ani strach
co tajemnost i květnu přidal.

Vůně mraků protéká skrz dlaně
je těžká a přitom
stříbrně se leskne,
objímám je,
a myslím jenom na ně,
když cosi ve mě zpívá
snad vesele
i
teskně.
Autor Dilla, 04.05.2007
Přečteno 286x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásný :-)

04.05.2007 22:06:00 | Elča

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí